U toku sastanak Dačić-Tači-Ešton, Dačić: Nikakva granica ne dolazi u obzir

Uoči razgovora, premijer Srbije ponovio je da nikakva granica između Kosova i Srbije ne dolazi u obzir.

Kako javlja dopisnik RTS-a iz Brisela, posle odvojenih bilateralnih sastanaka, počeo je trojni sastanak Ešton, Dačić i Tači.

Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič ranije danas je saopštila novinarima da će se najviše razgovarati o primeni sporazuma o integrisanim prelazima, ali i o drugim temama od značaja za život građana, kao što su zaštita srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu, energija i telekomunikacije.

Uoči razgovora premijer Dačić je rekao da niko ne treba da bude u zabludi da Srbija na Kosovu ima nešto što može da izgubi, poručujući da je sada pitanje šta možemo da vratimo.

"Kad ćemo već jednom da utuvimo u glavu da je nama nešto oteto, a da mi spašavamo što se spasti može. Mi oteto nećemo priznati, ali moramo da živimo u realnosti", poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, u Vladu Srbije i njega lično niko ne treba da sumnja jer će se truditi da spase sve što se spasti može. "Mi Kosovo imamo u Ustavu. Ustavni sud neka vrati Kosovo u ustavni okvir. Je l' to moguće? Nije", rekao je Dačić.

Pre njegovim rečima, ako neko misli da je čin odbrane u tome da smo mi sami sebi dovoljni pokazalo da se svih ovih godina to nije dovoljno.

Premijer je je naglasio da je Srbija dosta gubila u ratovima i da je sada vreme da se proba rešiti problem mirnim sredstvima.

Pogledajte još