Uhapšeno pet Albanaca na jugu Srbije

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da je policija tokom noći uhapsila pet Albanaca osumnjičenih za ratne zločine tokom sukoba na jugu Srbije 2001. godine.

On je novinarima u Beogradu rekao da su hapšenja još u toku, ali nije želeo da precizira o kom ratnom zločinu je reč. Takođe zbog interesa istrage nije mogao da iznosi više detalja.

Kako saznaje B92, izvršeno je najmanje 8 pretresa u mestima u opštini Bujanovac, a nezvanična informacija je da je među uhapšenima i prevodilac OEBS-a.

Šaib Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, potvrdio je za B92 da pripadnici Žandarmerije vrše pretrese u kućama Albanaca i da su uhapsili više lica.

Kamberi je rekao da je njemu sa terena javljeno da su izvršena najmanje dva pretresa porodica Alabanaca u Bujanovcu i po tri u selima Breznica i Veliki Trnovac.

Predsednik opštine Bujanovac zatim naveo da ima inofrmaciju da je 8 osoba uhapšeno i da akcija i dalje traje u selu Veliki Trnovac.

On tvrdi da je među uhapšenima, jedna osoba pretučena i to kandidat albanske liste za lokalne izbore pa zato celu akciju dovodi u vezu sa predstojećim izborima.

U Policijskoj upravi u Vranju za B92 je rečeno da je trenutno u toku akcija čišćenja terena i da će detalja biti izneto na konferenciji za novinare.

Pogledajte još