Verni pas šest godina ne napušta vlasnikov grob!

Nakon smrti Argentinca Miguela Guzmana 2006., pas Capitan pobegao je od kuće i krenuo u potragu za vlasnikom. No, njegova ga je potraga na kraju dovela do groblja u gradu Villa Carlos Paz, koje se nalazi u centralnoj Argentini. Guzman je Capitana kupio kao poklon svom 13-godišnjem sinu Damianu. Nakon Guzmanove smrti, njegova udovica Veronica, primetila je da Capitana nema, prenosi Daily Mail.

"Tražili smo ga svuda, ali jednostavno je nestao. Bojali smo se da je pregažen i da je uginuo. Sledeće smo nedelje otišli na groblje i videli ga tamo. Sedeo je pored groba i cvilio, zvučalo je kao ljudsko plakanje. Ono što nas je iznenadilo jeste činjenica da ga mi ranije nikada nismo doveli na groblje, ali svejedno je bio tamo", rekla je Veronica.

Direktor groblja Hector Baccega prisetio se prvog puta kad je video Capitana pre šest godina.
"Bio je sam i lutao je grobljem sve dok nije došao do groba gospodina Guzmana. Tamo je zastao i tužno zacvilio. Od tog se trenutka ne odvaja od njega. Sad praktično živi s nama na groblju i mi se brinemo o njemu", naglasio je Baccega.

Ova priča vrlo je slična onoj Hachika, psa japanske pasmine Akita koji je, nakon vlasnikove smrti, dolazio na železničku stanicu na kojoj je Hidesaburo Ueno svaki dan silazio dok se vraćao s posla.

Pogledajte još