Vladika Lavrentije unapredio Peranovića pre ubistva

Branislav Peranović je u utorak batinama ubio štićenika Nebojšu Zarupca (39). Obdukcija je pokazala da je nakon batinanja, Zarupcu pozlilo i da se ugušio od želudačnog sadržaja.

ISTRAGA

"Tokom istrage biće ispitani svedoci u vezi samog događaja, ali i rada Centra za odvikavanje od droge 'Sretenje'. Takođe, biće potrebno prikupljanje novih dokaza, ali i novo veštačenje koje će utvrditi šta je izazvalo gušenje, zbog čega je Zarubac preminuo", izjavio je za list Danas istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević.

On dodaje da je obdukcijom potvrđen uzrok smrti - gušenje želudačnim sadržajem, ali i da je na telu štićenika bilo više od 50 vidljivih povreda.

"Prema nalazima preliminarnog veštačenja, povrede su nanete drvenim štapom, rukama i nogama".

Prema rečima Velisavljevića, istražni postupak će najverovatnije trajati više od mesec dana, jer se ne zna ni tačan broj svedoka koje treba ispitati, kao ni koje nove dokaze treba prikupiti.

ODBRANA

Odbrana Branislava Peranovića takođe se sprema za istragu, a prema rečima njegovog advokata Ilije Radulovića, svedoci koji će davati iskaz u korist sveštenika već se sami javljaju.

"Odbranu ćemo zasnivati na istini, odnosno na činjenici da ubistva nije bilo. Peranović je bio uporan da zaustavi Zarupca u nameri da napusti centar i da se vrati narkomaniji. Pokušao je razgovorom i blagim šamarima da ga odvrati od stranputice "kaže Radulović za Danas.

"Pokušao je razgovorom i blagim šamarima da ga odvrati od stranputice"


On dodaje da je Peranović bio uporan, jer je poslednjih 23 štićenika „Sretenja“, koji su samovoljno napustili centar, izvršilo samoubistvo.
Na groblju u mestu Batalage kod Koceljeve, juče je u prisustvu porodice, prijatelja i meštana sahranjen Nebojša Zarubac.

SAHRANA

Poslednjem ispraćaju sina jedinca nije prisustvovala majka Milica, jer se nalazi u teškom zdravstvenom stanju. Od Nebojše su se oprostili otac Miloš, rođaci, Miloševe obe bivše supruge, kao i 200 prijatelja. Na sahrani, zbog bezbednosti, nisu došli štićenici Centra.

"Prvo sam mislio da mi je Branislav Peranović slučajno ubio sina, ali kada smo videli unakaženo telo shvatio sam da su ga mučili. Tukli su ga prvo bivši štićenici, koji rade kod Peranovića, a potom i sveštenik", rekao je za Blic Miloš Zarubac, otac ubijenog Nebojše.

Tukli su ga prvo bivši štićenici, koji rade kod Peranovića, a potom i sveštenik

On navodi da mu je sin i ranije pričao kako tuku štićenike u domu Peranovića, ali da njega nisu maltretirali.

"Nebojša mi je rekao kako su strašno tukli neke štićenike dok ne padnu u nesvest, pa su ih polivali vodom, da ih osveste, i zatim ponovo tukli. Sada kada je bio za vikend, prvi put smo pričali da zajedno radimo u porodičnoj automehaničarskoj radionici. Bio je onaj stari i potpuno izlečen ", kaže otac ubijenog mladića.

Pogledajte još