Vreme: Oblačno i hladno sa slabim snegom

Jutros je najhladnije bilo na Kopaoniku, gde je u 7 sati izmereno minus sedam stepeni, dok je najtoplije bilo u Kraljevu, Loznici i Požezi sa plus tri.

Na Crnom vrhu bilo je minus pet, u Vranju minus dva, na Zlatiboru i u Sjenici minus jedan. U Beogradu, Somboru i Novom Sadu bilo je plus jedan, a u Negotinu, Dimitrovgradu i Valjevu plus dva stepena Celzijua.

U većem delu Srbije božićno jutro je oblačno, negde sa slabim snegom, dok sneg umerene jačine pada na Kopaoniku, Kruševcu i u Kuršumliji, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura od -2 do dva, najviša dnevna od jedan do četiri stepena. Pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima razvedravanje. Vetar slab umeren, u Vojvodini i planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u nižim predelima se mestimično očekuje stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a na planinama povećanje.

U Beogradu se očekuje jutro oblačno sa snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a tokom dana razvedravanje. Vetar umeren, severni. Najniža temperatura -1, najviša dva stepena.

Meteorolozi za utorak prognoziraju jutarnji slab mraz, po kotlinama maglovito, toku dana pretežno sunčano.

U sredu se očekuje umereno naoblačenje, a od četvrtka pretežno oblačno i toplije, od povremeno s kišom.

Pogledajte još