Vučić i Nibel o jačanju ekonomske saradnje

BEOGRAD/BERLIN, 12. septembra 2012. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić preneo je nemačkom ministru za privrednu saradnju i razvoj Dirku Nibelu u Berlinu da je Srbija zainteresovana za unapredjenje ekonomske saradnje i nove nemačke investicije, saopšteno je u sredu iz Vlade Srbije.

Na sastanku kojim je Vučić završio dvodnevnu posetu Nemačkoj, razmatrane su mogućnosti jačanja ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike, kao i realizacije Memoranduma o razumevanju, koji su u Berlinu potpisali predstavnici Elektroprivrede Srbije i nemačkog energetskog koncerna RWE, dodaje se.

U saopštenju se navodi da je nemački ministar Nibel potvrdio da je Srbija za Nemačku ključna zemlja u regionu i izrazio spremnost nemačke strane za dalja ulaganja u energetsku oblast u Srbiji u cilju unapredjenja energetske efikasnosti, kao i u poboljšanje prenosne elektroenergetske mreže u regionu.

Vučić je tokom posete Berlinu razgovarao sa savetnicima savezne kancelarke Angele Merkel i funkcionerima Ministarstva spoljnih poslova. Glavne teme, kako je preneo novinarima posle tih razgovora, bile su "evropska budućnost Srbije i ono što se od nje očekuje da bi došla do članstva u EU".

Pogledajte još