Završen sastanak Đilasa i Jeremića: Nepoznat ishod razgovora!

Đilas po završetku sastanka nije želeo da daje izjave novinarima okupljenim ispred sedišta DS u Krunskoj, dok je Jeremić bio prilično neodređen.

Jeremić je potvrdio da je razgovorao sa Đilasom i još nekima iz rukovodstva demokrata ali je naveo da je sadržaj tih razgovora unutrašnje pitanje stranke i da ne bi bilo primereno da ga deli sa javnošću.

- Danas mi je uručen poziv za izjašnjavanje pred Izvršnim odborom, taj ću poziv proučiti i nemam nikakav problem da poštujem proceduru - rekao je Jeremić, koji nije želeo da kaže da li će prisustvovati večerašnjoj sednici Izvršnog odbora, zakazanoj za 17 časova.

Đilas i Jeremić sastali su se oko 14 časova, uoči večerašnje sednice Izvršnog odbora DS, na kojoj bi terebalo da bude doneta odluka da li će u stranci Jeremiću i Dušanu Petroviću biti izrečene disciplinske mere zbog oglušivanja o zahtev Glavnog odbora da se svi bivši ministri odreknu poslaničkih mandata.

Petrović je najavio da će svoje stanovište da je vlasništvo poslanika nad poslaničkim mandatom neprikosnoveno braniti pred Izvršnim odborom. Izvršni odbor bi mogao posegnuti i za merom isključenja iz stranke, a ukoliko se to dogodi isključeni se na odluku mogu žaliti Statutarnoj komisiji.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još