Ekipa Švajcrske suviše mlada da bi se plašila

KELN, 25. juna 2006. (Beta-AP) - Najmlađi u mladoj fudbalskoj reprezentaciji Švajcarske, 19-godišnji Johan Đuru, izjavio je danas da ne zna zašto bi se plašio nastavka Svetskog prvenstva.
"Mi imamo kvalitet da igramo dobar fudbal. Mislim da godine nisu važne", rekao je Đuru.
Pošto su odigrali nerešeno sa bivšim svetskim šampionom, Francuskom, i osvojili prvo mesto u grupi, Švajcarci imaju samopouzdanja uoči sutrašnjeg meča sa Ukrajinom.
Selektor Jakub Kun ponosan je na ono što su pokazali njegovi igrači, koji su prema izveštaju Svetske fudbalske federacije najmlađi na Svetskom prvenstvu.
"Pokazali smo da možemo da  podnesemo pritisak i očekivanja. Ovo je veliko takmičenje za nas. Mi nemamo čega da se bojimo, mi smo već prošli test", rekao je Kun.
Đuru, koji igra za engleski Arsenal, očekuje da će igrati protiv Ukrajine, zameniće povređenog Filipea Senderosa, koji će zbog povrede ramena propusti ostale utakmice šampionata.
Ovaj mladi švajcarski reprezentativac odigrao je prvu utakmicu za nacionalnu selekciju u novembru, a moraće da čuva najboljeg ukrajinskog fudbalera Andrija Ševčenka.
Prošle nedelje uspešno je zamenio Sanderosa u drugom poluvremenu u meču sa Južnom Korejom.
Posle utakmice bez golova sa Francuskom, Šajcarska je pobedila Togo i Južnu Koreju i jedina je reprezentacija koje nije primila gol na Svetskom prvenstvu.

Pogledajte još