Klipersi za devet minuta nadoknadili minus 27

BEOGRAD, 30. aprila 2012. (Beta) - Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su u noći izmedju nedelje i ponedeljka u gostima Memfis sa 99:98, u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Klipersi su do trijumfa došli iako su devet minuta pre kraja meča gubili sa čak 27 razlike.

Najzaslužniji za preokret Klipersa bio je rezervista Nik Jang, koji je postigao 19 poena, a u poslednjim minutama meča postigao je tri trojke. Domaćin je imao poslednji napad, ali je Rudi Gej promašio šut iz daljine u poslednjoj sekundu.

Los Andjeles Lejkersi savladali su na svom terenu Denver sa 103:88 u preostalom meču prvog kola Zapadne konferencije odigranom noćas. Domaćina je do pobede vodio Kobi Brajant sa 31 poenom, dok je kod gostiju najefikasniji bio Danilo Galinari sa 19.

U prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije Atlanta je kod kuće bila bolja od Bostona sa 83:74, a srpski košarkaš Vladimir Radmanović nije igrao.

San Antonio je na svom terenu savladao Jutu sa 106:91, što je njegova prva pobeda u prvoj utakmici plej-ofa posle šest godina.

Ekipu iz Teksasa, koja je poslednji put šampion bila pre pet godina, predvodio je Toni Parker sa 28 poena, a sledili su ga Tim Dankan sa 17 i Stiven Džekson sa 14.

U timu Jute najefikasniji je bio Pol Milsap sa 20 poena, dok je Gordon Hejvord postigao 17.

Pogledajte još