Razrešenje sudije zbog slučaja Marko Milošević

Sudija Osnovnog suda u Požarevcu, Gordana Vidojković, saslušana je pred Visokim savetom sudstva zbog zastarevanja postupka protiv Marka Miloševića za prebijanja otporaša 2000. i narednih dana očekuje se njeno razrešenje, najavio je državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

"Pitanje je dana kada će sudija Vidojković biti razrešena dužnosti, jer je dovela do zastarevanja krivičnog gonjenja. To će biti drugi slučaj razrešenja sudije zbog zastarevanja, jer je dužnosti razrešena i Aleksandra Zlatić, sudija Apelacionog suda u Beogradu", rekao je Homen na tribini o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Velikom Gradištu, a prenose "Večernje novosti".

Postupak protiv Marka Miloševića i njegovih saradnika vodio se po tužbi otporaša Nebojše Sokolovića, Momčila Veljkovića i Radojka Lukovića, koje su Marko Milošević i njegovi saradnici pretukli ispred kafea "Pasaž“ pre 12 godina.

Međutim, tužba Veljkovića zastarela je 2006, a Sokolovića 2010. godine, dok je po tužbi Lukovića obustavljen postupak posle njegove pogibije pre četiri godine, a porodica sprečena da nastavi gonjenje.

Pošto su smatrali da je sudija Vidojković namerno opstruirala proces, Sokolović i Veljković su u martu ove godine podneli inicijativu Visokom savetu sudstva za njeno razrešenje.

Ona je najpre odbijala njihov zahtev da u proces uvede i Marka, da bi to učinila tek kad je on pobegao iz zemlje. Potom je presudila da tuče jeste bilo, ali da se ne zna ko im je tačno naneo povrede, iako se to u delu saizvršilaštva i ne utvrđuje. Potom je dva puta presudila da je delo zastarelo, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Pogledajte još