Lekovi iz Rusije stigli na Kosovo

KOSOVSKA MITROVICA, 30. aprila 2012. (Beta) - Pošiljka lekova iz Rusije, vredna oko 225.000 evra, stigla je u ponedeljak u kosovskomitrovački Zdravstveni centar i biće korišćena za potrebe gradjana severa Kosova.

Direktor Zdravstvenog centra Milan Jakovljević rekao je novinarima da je Rusija poklonila lekove, sanitetski materijal, dva ultrazvučna aparata i jedan monitor za praćenje najtežih bolesnika.

"Pošiljka nam je dopremljena u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom zdravlja i to nije prvi put", rekao je Jakovljević i podsetio da vlada i resorno ministarstvo "ulažu napore da pomognu rad te zdravstvene ustanove".

"Posebno smo zahvalni Ruskoj Federaciji, koja je u ovim teškim vremenima za srpski narod na Kosovu i Metohiji, poslala ovako vrednu pomoć", rekao je Jakovljević.

Prema njegovim rečima, s nadležnima u Ministarstvu zdravlja dogovoreno je da, i pored toga što je pomoć namenjena kosovskomitrovačkom Zdravstvenom centru, deo lekova bude upućen ostalim ustanovama na Kosovu i Metohiji u kojima se leče Srbi i drugi nealbanci.

Pogledajte još