fbpx

Upozorenje Ukrajini

PRAG, 30. aprila 2012. (Beta) - Ministri poljnih poslova Češke i Slovačke, Karel Švarcenberg i Miroslav Lajčak, upozorili su u ponedeljak u Pragu da će eventualno pogoršanje zdravlja bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru pogoršati poziciju Ukrajine u Evropi.

Lajcak koji u ponedeljak boravi u poseti Pragu naglasio je da Ukrajina, rečeno fudbalskim rečnikom, poseduje veliko umeće da sebi daje autogolove.

"Uz sve naše napore da pomognemo Ukrajini da se približi evropskom političkom, ekonomskom i kulturnom prostoru, ta zemlja proizvodi ceo niz prepreka koje taj proces zaustavljaju ili koče. Osuda na kaznu zatvora za bivšu premijerku je samo problem koji bode oči ali nije jedini", kazao je Lajčak na konferenciji za novinare sa Švarcenbergom.

"Nema sumnje da će ako se pogorša zdravlje Timošenkove ili dogodi još nešto nepredvidivo, to ugroziti poziciju Ukrajine u Evropi", rekao je Švarcenberg i apelovao ponovo na vlasti u Kijevu da osudjenoj Timošenkovoj obezbede najbolju moguću lekarsku nega.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.