Žene u doba krize zaborave na mačo tipove

"Loši dečaci" možda su popularni u školi ali nisu nikako za brak.

Naučnici su ispitanicama pokazali nekoliko profila muškaraca na stranicama za upoznavanje i nakon toga su ih upitali koje smatraju materijalom za brak. Na profilima su takođe bili podaci o tome koliko su muškarci dominantni i koliko zarađuju, piše Daily Mail.

Neka ranija istraživanja potvrdila su da i muškarci biraju žene s obzirom na ekonomsku situaciju. U vreme prosperiteta više im se sviđaju atraktivne žene s velikim očima i nežnim crtama lica, dok u vreme krize biraju žene s oblinama i majčinske figure.

Ženama se više sviđaju pouzdani muškarci, koji ne vole riskirati i rade sve što im se kaže. Osim toga, pripadnice lepšeg pola smatraju da su za razliku od mačo muškaraca, nežniji muškarci bolji očevi, potvrdila je studija.

Nežniji muškarci nisu skloni varanju za razliku od dominantnijih, zbog čega su pouzdaniji partneri u vreme recesije. Oni u vreme financijske krize pružaju preko potrebnu stabilnost.

- Nežni muškarci ne moraju nužno biti dosadni, ali ne pružaju otpor već se slažu sa svojom partnerkom- ističu stručnjaci.

Pogledajte još