Grant: Potrebna su nam pojačanja

"Ovo je dobar tim, ali mora da se pojača. Redovno pričam sa čelnicima kluba, ali moramo da vidimo sa kakvim ćemo novčanim sredstvima raspolagati. Nismo pričali o konkretnim igračima, ali sam im rekao na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Sve zavisi koliko novca ćemo imati", rekao je Grant novinarima na prvom treningu Partizana posle osvajanja pete uzastopne titule prvaka Srbije.

"Teško je uzeti pet titula zaredom, posebno u ovoj zemlji i to nije mala stvar. Konkurencija je jaka, ali ja se nadam i šestoj. Igramo sve bolji fudbal, ali ipak mnogo toga moramo da unapredimo. Moj cilj kada sam došao bio je plasman u Ligu šampiona, što bi bio uspeh, ali cilj ostaje i osvajanje titule prvaka Srbije i u sledećoj sezoni", dodao je Grant.

Izraelski stručnjak je istakao da je važno zadržati postojeću ekipu, jer se igrači dobro poznaju.

"Potrebno je zadržati ovu ekipu, jer su to igrači koji se mnogo dobro poznaju. Svaki ozbiljniji tim hoće da svake naredne godine bude još bolji"
, istakao je on.

Bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema je ocenio da će za plasman u grupnu fazu Lige šampiona biti potreban i povoljan žreb.

"Dosta zavisi od žreba, nijedna utakmica nije laka, ali je bitno da nam ne dođe neka od najjačih ekipa. To utiče na plasman u grupnu fazu", ocenio je trener crno-belih.

Partizan je na početku sezone ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od belgijskog Genka, dok je u poslednjem krugu kvalifikacija za Ligu Evropa ispao od irskog Šamroka.

"Uvek govorim igračima da prošlost ne može da se ispravi. Mi iz tih stvari moramo da naučimo kako dalje. Potrebno je naći rešenja i biti koncentrisan. U Evropi nema mesta za popravni. Moramo biti što oprezniji", kazao je Grant.

Partizan se u sledećem kolu Super lige Srbije sastaje sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom, a Grant će, ako crno-beli pobede, biti prvi strani trener koji je slavio protiv crveno-belih, pošto Lotar Mateus i Jirgen Reber to prethodno nisu uspeli da urade.

"Želim pobedu u derbiju, ali ne zbog toga da bi ja izbio u prvi plan. Poslednja dva smo izgubili na nesrećan način. Razbijao sam mnoge statistike u svojoj karijeri, pa ću tako probati i ovu da rešim", rekao je Grant.

On je dodao da se nada da će golman Partizana Vladimir Stojković biti spreman za meč za vikend, pošto se na prethodnom meču protiv Borca u Čačku povredio i morao je da izađe pre vremena iz igre.

"Nadam se da će Stojković biti spreman jer sam čuo da je sinoć veoma dobro igrao u nekom noćnom klubu", našalio se Grant.

Partizan u sledećem kolu Super lige dočekuje Crvenu zvezdu u subotu u 19.30.

Beta

Pogledajte još