Oklahoma i Majami poveli sa 2:0

Oklahoma i Majami sada vode sa 2:0 protiv svojih rivala u prvoj rundi plej-ofa, dok je Indijana izjednačila na 1:1. Sve tri ekipe slavile su pred svojim navijačima.

Pobedu Oklahomi obezbedio je Džejms Harden pošto je u odlučujućim trenucima utakmice bio precizan sa linije slobodnih bacanja. U poslednjim sekundama izjednačenje je pokušao da donese Džejson Teri, ali nije pogodio šut za tri poena.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dirk Novicki sa 31 poenom, dok su domaći tim predvodili Rasel Vestbruk sa 29 i Kevin Durant sa 26. Durant je imao i deset skokova.

Majami je na Floridi sve vreme imao kontrolu u meču sa Njujorkom, a domaći tim do pobede su vodili Dvejn Vejd sa 25, Kris Boš sa 21 i Lebron Džejms sa 19 poena. Džejms je imao još devet asistencija i sedam skokova.

U ekipi Njujorka najbolji je bio Karmelo Entoni sa 30 poena i devet skokova. Amare Stodemajer je dodao 18 poena i sedam skokova, a kako prenose američki mediji, on je posle utakmice razbio staklo iza kojeg se nalazio protivpožarni aparat, zbog čega mu je ukazana medicinska pomoć.

U duelu Indijane i Orlanda odlučujuća je bila treća četvrtina, u kojoj je domaći tim serijom 25:5 došao do 15 poena prednosti.

Indijanu su do izjednačenja u seriji vodila trojica igrača sa po 18 poena - Deni Grendžer, Dejvid Vest i Džordž Hil. Poen manje postigao je Pol Džordž, koji je imao i osam skokova. Po broju uhvaćenih lopti istakao se i Vest sa 11, dok je Roj Hibert imao 13 skokova.

Najefikasniji u ekipi Orlanda bio je Glen Dejvis sa 18 poena, a imao je i 10 skokova.

Beta

Pogledajte još