Tošić: Zvezda je trenutno bolja od Partizana

"To što ne možemo da se borimo za trofej u prvenstvu ne umanjuje značaj ove utakmice. Svaki navijač Crvene zvezde želi pobedu protiv komšija i mi imamo obavezu da odigramo najbolje što umemo. Pobedili smo ih već dva puta ove polusezone i to sigurno nije bilo slučajno. Oni su kvalitetna ekipa, ali mislim da smo mi u ovom trenutku bolji", rekao je Tošić za klupski sajt.

Partizan je u nedelju pobedio Borac u Čačku i tri kola pre kraja Super lige došao je do nedostižne prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvezdu. Crno-beli su tako osvojili petu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

"Pokušali smo da stignemo ogroman minus sa polusezone, svaki susret smo igrali pod velikom tenzijom i nakon remija u Kragujevcu i Novom Pazaru bilo nam je jasno da je zaostatak nenadoknadiv, pa se to odrazilo i na našu psihu"
, kazao je Tošić.

Odbrambeni fudbaler crveno-belih istakao je da bi stanje na tabeli bilo drugačije da je Zvezda od početka sezone igrala sa igračima koji su zimus došli u klub.

"Derbi će još jednom proveriti kvalitet nas i crno-belih. Zato mislim da i oni i mi s nestrpljenjem iščekujemo taj susret", dodao je Tošić.

Zvezda je u prolećnom delu sezone dva puta pobedila Partizan u polufinalu Kupa, oba puta sa 2:0, dok su jesenas u prvenstvu crno-beli bili uspešniji, takođe sa 2:0.

Beta

Pogledajte još