Budi lepa i negovana sa malo para

Sledećih nekoliko predloga vas skoro ništa neće koštati, a mnogo će doprineti da izgledate lepo i negovano. Verujemo da su vam već poznati, ali nije na odmet da vas podsetimo i podstaknemo da se samo malo pokrenete i organizujete i da sve ono što znate, to i primenite.

Beauty sleep

Koliko god kremica, seruma, tonika i ostalih kozmetičkih preparata stavile na lice, ono nikada neće izgledati dovoljvno dobro ako ste umorni. Dobar san je od izuzetne važnosti za lepotu, pa zato prvo što treba da uradite ne bi li Vaše lice izgledalo lepo, blistavo i mladoliko jeste da mu obezbedite dovoljo sna.

Sama svoj manikir/pedikir

U današnje vreme odlazak na pedikir ili manikir može predstavljati pravi luksuz. Ali, to nikako ne znači da treba zanemariti ruke i stopala. Uz malo truda i nekoliko saveta koje možete naći u nekom ženskom časopisu ili na internetu, posle samo nekoliko kućnih tretmana, videćete da vam profesionalne usuge i nisu neophodne.
Savet za mekše pete: namažite stopala debelim slojem kreme i obucite pamučne čarape, pa tako prespavajte; ujutro ćete imati neverovatno glatku kožu.

Vežbajte

Vežbajte, vežbajte i vežbajte! Ne samo zbog lepo oblikovanog i zategnnutog tela, već zao što ćete imati mnogo više energije, bićete mnogo bolje raspoloženi, poboljšaćete cirkulaciju, a sve to zajedno će učiniti da vaša koža bude lepša, blista i jedra.

Pijte mnogo vode

Da bi koža izgledala zdravo, lepo i zategnuto mora da bude dovoljno hidratizirana. Voda je veoma važna i za kosu i nokte, ali i čitav organizam, a najbolja stvar je što je praktično besplatna. Prema istraživanjima kvalitet vode sa česme i one flaširane je gotovo isti, pa slobodno odvrnite slavinu i napijte se vode, bar 2 l dnevno (ne u jednom cugu, naravno).

Kućna sauna

Blagodeti saune jesu veoma velike u otkljanjanju toksina i čišćenju organizma. A zašto biste plaćali saunu u nekom spa centru, kad kod kuće, u svom kupatilu možete stvoriti sličan ambijent? Nekoliko mirišljavih sveća, soli za kupanje, aromatičnih ulja i kada puna tople vode daće skoro iste rezultate.

A za temeljno čišćenje lica -jednostavan trik: naparite lice iznad posude sa toplom vodom u koju ste dodali dve kesice čaja od kamilice i pokrijte glavu peškirom. Tako ćete otvoriti pore i očistiti lice od prljavštine i toksina.

Sirće umesto regeneratora

Jedna kašika sirćeta pomešana sa malo vode pri poslednjem ispiranju kose učiniće čuda za vašu kosu. I bez regeneratora vaša će kosa blistati.

Sami pravite masku za lice

Domaća maske ne samo što su mnogo jeftinije, već ne sadrže ni brojne hemikalije koje su sastavni deo kupovnih maski. U zavisnosti od tipa kože, napravite masku od sastojaka koje imate u frižideru, a koža će biti sjajna biti meka.

Napravite svoj piling

Redovan piling kože je neophodan da bi pore bile potpuno očišćene i da bi koža disala. Najefikasniji piling iz domaće radinosti se paravi sa malo šećera, meda i maslinovog ulja. Ovom smesom istrljajte lice koje će nakon toga biti meko i glatko.

Pogledajte još