Imamo kvalitet da pobedimo Holanđanke

0

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić ocenio je da će prvi meč kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Holandije u sredu biti težak, ali je da njegov tim ima kvalitet da pobedi.

“Biće vrlo teško da dobijemo utakmicu. Nećemo biti u prilici da osvajamo lake poene, ali nadam se da i u ovom sastavu imamo kvalitet da dobijemo Holandiju”, kazao je Terzić.

Odbojkašice Srbije mečom protiv Holandije u sredu otpočeće učešće u Ankari na turniru kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre.

Osim Holnađanki protivnice srpskom timu u Grupi B biće i Poljska i Rusija. U Grupi A nastupiće selekcije Nemačke, Hrvatske, Bugarske i domaćina.

Ekipa koja pobedi na turniru izboriće nastup na OI u Londonu.

Poljakinje su danas savladale Holandiju sa 3:1, a Terzić je na osnovu tog meča ocenio kavlitet protivnika.

“Holandija je skoro kompletna. Na osnovu onoga što sam danas video pokazale su da nisu u vrhunskoj formi, ali neke elemente, pogotovu odbranu igraju na vrlo visokom nivou”, kazao je selektor Srbije.

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović rekla je uoči meča sa Holnđankama da su one nepoznanica srpskom timu, ali da će igračice zalaganjem pokušati da izbore pobedu.

“Ekipa Holandijae nam je u ovom trenutku nepoznanica. Ne sećam se kada smo poslednji put igrale sa njima. Biće teško, ali došle smo ovde da pružimo maksimum i pobedimo”
, kazala je odbojkašica Srbije.

Ukoliko ne izbore plasman na Igre u londonu kroz kontinentalne kvalifikacije u Ankari, odbojkasisce Srbije imaće novu priliku krajem meseca na svetskim kvalifikacijama u Japanu.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.