Prirodno da država stane uz svoj najveći klub

Stefanović je zahvalio državnim organima, a pre svega potpredsedniku vlade Ivici Dačiću i predsedniku Demokratske stranke Borisu Tadiću koji su se kod predsednika Uefe Mišela Platinija založili da se klubu pruži druga šansa.

"Dačić nam je pomogao oko problema sa Uefom za licencu za narednu godinu, a Tadić se u pismu Mišelu Platiniju založio da se našem klubu da druga šansa. Uvereni smo da smo na pravom putu, a najbolji dokaz za to je da je Zvezda druga po gledanosti ove sezone u Istočnoj Evropi. Prirodno je da država bude iza svog najvećeg kluba i zato se još jednom zahvaljujemo vladi na podršci", rekao je Stefanović.

On je dodao da to što su srpski političari stali iza Zvezde znači "priznanje za dosadašnji rad ove uprave".

Crveno-beli su zbog neisplaćenih dugova bivšim igračima, trenerima i funkcionerima juče kažnjeni sa 50.000 evra, a ako u roku od 25 dana ne isplate sva dugovanja, moraće da plate još 50.000 i neće im biti dozvoljeno da naredne sezone igraju kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Dobili smo novu šansu, ali čeka nas 25 teških dana u kojima moramo da rešimo preostali dug iz prošlosti. Kada to platimo, moći ćemo ponosno da kažemo da je plaćeno skoro šest miliona evra duga samo prema igračima i trenerima koje smo zatekli pre tri godine. Znajući da imamo svoju državu iza sebe, biće nam lakše"
, rekao je Stefanović.

Partizan je "zbog manjih propusta" kažnjen sa 60.000 evra, od kojih 30.000 evra mora da plati odmah, a preostali deo je uslovan, odnosno neće morati da bude plaćen ako se propusti ne ponove.

Beta

Pogledajte još