Rosi dobio otkaz zbog udaranja Adema Ljajića

BEOGRAD, 3. maja 2012. (Beta) - Italijanska Fiorentina otpustila je trenera Delija Rosija jer je tokom meča pesnicom udario fudbalera tog kluba Adema Ljajića, a vlasnik Andrea dela Vale najavio je i da će protiv reprezentativca Srbije biti "preduzete odredjene mere".

"Nažalost, to je bio ozbiljan incident i neverovatno je, jer je Rosi mirna osoba. Morali smo da ga otpustimo, morali smo nažalost, da donesemo takvu odluku. Ovaj klub je u poslednjih nekoliko godina stekao neke odredjene vrednosti koje se poštuju. Razgovaraćemo ponovo o tome šta se dogodilo i šta je Ljajić rekao. I protiv fudbalera će biti preduzete odredjene mere", rekao je Dela Vale posle meča.

Rosi je u 32. minutu meča protiv Novare u Seriji A, pri vodjstvu protivnika od 2:0, zamenio Ljajića, koji je potom ironično aplaudirao treneru.

Njih dvojica su se prvo verbalno sukobili, a onda je italijanski stručnjak fizički nasrnuo na fudbalera i nekoliko puta ga udario pesnicom.

Dela Vale je dodao da je tužno što se incident dogodio kada je Fiorentina gotovo obezbedila opstanak u Seriji A.

Meč je završen nerešeno 2:2 i Fiorentini je u preostala dva kola potreban jedan bod da bi obezbedila opstanak u Seriji A.

Pogledajte još