Predsednik Poljske osudjuje bojkot EP

VARSSAVA, 3. maja 2012. (Beta) - Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski ocenio je kao potpuno neprimerene odluke i apele nekih državnika da se zbog politike bojkotuje ukrajinski deo Evropskog prvenstva u fudbalu.

"Apeli da se prvenstvo bojkotuje apsolutno su neprimereni sadašnjoj situaciji u Ukrajini. U raznim zemljama, u starim demokratijama dešavalo se da budu osudjeni ili optuženi predsednici i premijeri za razne loše stvari, ali nigde to nije dovelo do bojkota te vrste sportskih igara", rekao je Komorovski nacionalnoj televiziji TVP.

Poljski predsednik je naglasio da u Ukrajini nema ni traga od masovnih hapšenja u Kini, a Olimpijada u Pekingu nije bojkotovana, niti je reč o upadu sovjetskih trupa u Avganistan kada je bojkotovana Olimpijada u Moskvi.

Komorovski je kazao da se u apelima da zbog pogoršanog zdravlja i kazne zatvora za bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko i političari i navijači bojkotuju utakmice u Ukrajini ili da se čak Ukrajini oduzme organizacija kriju sasvim drugačiji motivi.

Pogledajte još