Na festivalu u Los Anđelesu dva srpska predstavnika

0

Na ovogodišnjem SEEFest-u koji će biti održan od 3. do 7. maja u Los Anđelesu biće prikazana 33 ostvarenja iz jugoistočne Evrope, a među njima i dva iz Srbije.

Smotru će u četvrtak uveče otvoriti rumunska romantična komedija “Hello! How Are You?” (Buna! Ce faci?), a pre projekcije biće prikazan višenagrađivani srpski animirani film “Svakih pet minuta” Vojina Vasovića.

Tokom festivala biće predstavljen i srpski film “Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” reditelja Bojana Vuletića.

Među ostvarenjima na festivalu naći će se i slovački film “Cigarettes and Songs” (Cigarety a pesnicky), bugarski “Faith, Love and Whiskey” (Vjara, lubov i whisky), filmski omnibus “Do Not Forget Me, Istanbul” u kojem je jednu od priča režirao srpski reditelj Stefan Arsenijević, kao i tursko ostvarenje “Futur Lasts Forever” (Gelecek Uzun Surer) koji će zatvoriti festival.

SEEFest, koji se organizuje sedmu godinu za redom, promoviše kulturnu raznolikost jugoistočne Evrope prikazivanjem filmova iz regiona kao i održavanjem konferencija i retrospektiva.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.