Pronaći ubice Milana Pantića

JAGODINA, 3. maja 2012. (Beta) - Novinari iz Pomoravlja zatražili su u četvrtak, na Svetski dan slobode medija, od nadležnih organa da pronadju ubice jagodinskog novinara Milana Pantića, ali i nalogodavce tog zločina.

Pantić je ubijen 11. juna 2001. godine, udarcima tupim predmetom u glavu, u ulazu zgrade u kojoj je živeo, dok se rano ujutro vraćao iz prodavnice.

Iako je policija saslušala više od 2.000 osoba, ubistvo ni nakon 11 godina nije rasvetljeno. Novinari iz pomoravskih lokalnih medija i dopisnici beogradskih glasila okupili su se danas na trgu u Jagodini u akciji "Pet minuta gromoglasne tišine" gde je u 11.55 pročitan proglas Udruženja novinara Srbije.

U tekstu se navodi da "uprkos obećanjima, 18 godina nije bilo dovoljno da se rasvetle okolnosti smrti Dade Vujasinović, 13 godina se od javnosti praktično kriju nalogodavci i ubice Slavka Ćuruvije, 11 godina traje bezuspešna istraga ubistva Milana Pantića".

U proglasu se još navodi da je novinarstvo u najvećoj krizi od 2000. godine, da su novinari ekonomski i profesionalno poniženi, a sloboda medija danas je na najnižem nivou od petooktobarskih promena.

Pogledajte još