Muškarci sve lepši i inteligentniji

Ljudi su i dalje podložni prirodnoj selekciji kao i ostale vrste, tvrde naučnici, pa i u modernom dobu preživljavaju samo najjači.

U skladu s tim, brak nije usporio prirodni nagon za selekcijom, preživljavanjem i razmnožavanjem. Stručnjaci ističu kako su nedavno otkrili da upravo zbog toga muškarci izgledaju sve bolje i bolje.

Mušakrci se razvijaju i postaju sve privlačniji, lepši i inteligentniji, kako bi bili što uspešniji u razmnožavanju, a seks s više partnera povećava mogućnost boljeg reproduktivnog uspeha.

Finski naučnici detaljno su pregledali podatke 6000 Finaca rođenih između 1760. i 1849. godine. Proverili su njihove ekonomske statuse, datume rođenja, smrti kao i bračni status kako bi ustanovili osnovne faktore prirodne selekcije, a to su odrasla dob, uspešnost u pronalaženju partnera, uspešnost razmnožavanja i plodnosti.

Podaci su bili isti i kod Finaca koji su živeli u gradovima, kao i kod onih koji su živeli u ruralnim područjima.

- Potpuna je zabluda da je evolucija davno završena i da moramo gledati unatrag, kako bismo razumeli sebe. Na ljude i dalje deluje i prirodna i seksualna selekcija - objašnjavaju stručnjaci.

Poboljšavanje karakteristika muškaraca povećava uspešnost razmnožavanja i oni zato evoluiraju brže, dok te osobine ne povećavaju uspešnost razmnožavanja kod žena.

Pogledajte još