U Dagestanu poginulo 12 osoba

MOSKVA, 4. maj 2012. (Beta-AFP) - Najmanje 12 osoba je poginulo i više od 100 ih je ranjeno u dvostrukom napadu iz automobila bombe koji su se dogodili u noći izmedju četvrtka i petka ispred policijske stanice u kavkaskoj republici Dagestanu, saopštila je policija.

"U napadu je poginulo 12 osoba dok ih je više od 100 povredjeno" u snažnim eksplozijama koje su se dogodile noćas u predgradju glavnog grada Mahačkale, navodi se u saopštenju policije i dodaje da je pokrenuta istraga o tim napadima.

Zvaničnik ministarstva za vanredne situacije čiju izjavu prenosi RIA Novosti, izjavio je da je u napadima poginulo 13 osoba i da ih je 109 ranjeno, medju kojima njih 83 je hospitalizovano. Neki medju njima su u teškom stanju, dodao je on.

Prema prvim informacijama policije, jedan automobil parkiran ispred policijske stanice eksplodirao je oko 22.00 po lokalnom vremenu. Nakon dolaska policije i zvaničnika lokalne kancelarije ministarstva za vanredne situacije na lice mesta, ekslodirao je još jedan automobil bomba.

"Posle druge eksplozije poginulo je 12 ljudi, medju kojima sedam policajaca, troje zaposlenih u ministarstvu i dva civila", navodi se u saopštenju policije.

Pogledajte još