fbpx

Podmlađivanje parfemom?

Ageless Fantasy je odgovor na pitanje kako dotaći mladost, barem prema Kumaru Ramaniju, vlasniku njujorške firme "Harvey Prince" koji je osmislio miris koji, navodno, pomlađuje. 

"Naš cilj je bio napraviti miris koji će žene i muškarce asocirati na mladost i svežinu", rekao je Kumar koji je prionuo na stvaranje parfema u saradnji sa naučnicima američkog Univerziteta "Rutgers". Ideja je potekla od kritičara parfema Čendlera Bura iz Njujork Tajmsa (New York Times) koji je u svojim kolumnama govorio o novitetima vezanim za mirise.

Naime, ako postoji miris koji podstiče glavobolju, onda mora postojati onaj koji je rešava. Na primer, dokazano je da miris zelene jabuke najbolje rešava teške migrene. Ako postoji verovanje da lavanda smiruje ili limun, vanilija ili pepermint uzbuđuju osetila, onda mora postojati neki parfem koji će vas instant vratiti nekoliko godina unazad", rekao je Kumar koji se složio kako "miris ruže podsjeća na 'stare babe', stoga mora postojati onaj koji podsjeća na 'mlade devojke'".

Parfem Ageless Fantasy nosi aromu ananasa, manga i svežeg lišća, esenciju jasmina i cvetova trešnje i mošus. Oni koji su pomirisali ovaj parfem navodno su "instant vraćeni u mladost", a iz firme "Prince"  tvrde da "nanošenjem ovog parfema odmah delujete osam godina mlađi". Zašto baš osam godina nisu dodatno objasnili iako su naglasili kako se "specifični ljudski miris sa starenjem znatno pojačava, stoga su u ovom parfemu čestice koje neutrališu feromone", drugim rečima, anti-ageing parfem s prvim udisajem odmah asocira na miris mlade kože.

Parfem od 100ml se u Velikoj Britaniji prodaje po ceni od 59 funti, a novinari jednog britanskog tabloida sami su isprobali djelotvornost parfema koji navodno pomlađuje i opisali su ga  kao "cvetni, slatki, mladalački". Ipak, nisu zapazili značajne promene kad je u pitanju pogađanje godina osobe koja je stavila parfem.

N.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.