Parovi, svadbarske slike

Daniel Glid i Galerija Remont pozivaju vas da prisustvujete svečanosti venčanja, sve sa svadbom i poklonima, tj. "Svadbarskim slikama" u svečanoj sali Nezavisne umetničke asocijacije u ponedeljak, 3. novembra od 19.00. Dođite u parovima, pa dokle izdržimo...

Sedamnaest originalnih slika, akril na platnu i 17 printova na platnu, uz projekcije - video-rad, slika sa venčanja, svadbi, mlada i mladoženja... mužika i ženika, i drugi već parovi, ko šta voli... Ako imaš para, možeš kupiti sliku kao svadbeni poklon, ako nemaš i nisi nešto baš mnogo blizak budućim supružnicima i supružnicama, ti možeš kupiti kopiju originala.

Ko ne razume šta je umetnik hteo da kaže, neka pročita kumin tekst u katalogu, a kuma je Svetlana Spasić Glid, po zanimanju žena, iliti drugi - lepši deo bračnog para. Gosti svadbe su u početku bili nekako suviše stisnuti i konvencionalni, dok se nisu opustili, da ne kažem razularili uz muziku i piće. Bilo je veselo i neka bude sretno i berićetno svadbi i svima koji su došli da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost.

Na ljubav imaju pravo svi i svako, na ljubav imate pravo svi, na ljubav imamo pravo... pa čak i "Parovi". A kada se dvoje zavole i dogovore da stanu pred boga i narod, i odluče da dele i dobro i zlo do kraja života, velika je to stvar, a o velikim stvarima ne treba puno govoriti - one se samorazumevaju i podrazumevaju ili, jednostavnije rečeno, osećaju.

Pogledajte i fotke, možda vas je majstor u'vatio onako kako ste i lepi i srećni na svadbi, i nisu mnogo skupe, dobio novi aparat pa samo slika, stavio je i film, kaže neki digitalni, dobre slike (fotografije slika s izložbe sa svadbe). Evo, mi smo bili na izložbi i pošto ova svadba ima da traje do 14. novembra, možete slobodno i vi da dođete sa svadbarskom poklon-slikom, red je, a i ne treba menjati stare dobre običaje... Kad je svadba nek je svadba - samo veselo!

Tekst: Dragan Kljajić
Foto: Marko Risović

Pogledajte još