Rosi tvrdi da mu je Ljajić pominjao porodicu

"Nikada nikoga do sada nisam udario, ali zahtevam poštovanje prema klubu koji treniram, kao i prema mojoj porodici. Zbog toga sam tako reagovao. Neke linije ne smeju da se pređu. Kada neko dotakne moju porodicu ja ne mogu da se pretvaram da to nisam čuo. Ja ću sa pravom platiti cenu, moji postupci su bili sramni, ali su sa ljudske strane opravdani", rekao je Rosi na konferenciji za medije.

Ljajić i Rosi sukobili su se prvo verbalno, a potom i fizički u 32. minutu utakmice protiv Novare (2:2), kada je 51-godišnji strateg zamenio 20-godišnjeg fudbalera.

Reprezentativac Srbije ironičnim aplauzom pozdravio je odluku trenera, posle čega je usledila prepirka, a onda je Rosi nasrnuo na Ljajića.

"Tužan sam zbog incidenta i iskreno se izvinjavam građanima Firence, mojim igračima, klubu i Ljajiću. Moje vreme je ovde nažalost gotovo, to je bila lepa avantura u koju i dalje verujem i želim da se zahvalim porodici Dela Vale"
, kazao je Rosi.

Italijanski stručnjak, koji je tokom sezone zamenio srpskog trenera Sinišu Mihajlovića na klupi Fiorentine, žestoko je kritikovan u medijima zbog svojih postupaka.

"Čuo sam neke stvari koje su me iznervirale. Mnogi moralisti su osuđivali, iako nisu bili tamo i nisu znali moju stranu priče. Postoji indijska poslovica koja kaže da pre donošenja zaključaka o nekom čoveku morate da šetate u njegovim cipelama dva dana. Ja verujem u to. Mislim da reči često mogu da izazovu veće rane od mačeva. Nikada nisam podigao ruku na moju decu, a kamoli nekog drugog", rekao je Rosi.

Rosija će na mestu trenera Fiorentine u poslednja dva kola Serije A zameniti Vinčenco Guerini.

"Brod je skoro u luci, ali se još nije usidrio. Lopta se i dalje kotrlja i sada je potrebno da narod Firence ostane blizu tima i porodice Dela Vale. Uvek sam govorio da treneri i igrači dolaze i odlaze, ali boje ostaju", zaključio je Rosi.

Fiorentini je u poslednja dva kola Serije A potreban bod da bi obezbedila opstanak u ligi.

Beta

Pogledajte još