UN upozoravaju na drugi tip medjunarodnog terorizma

0

UJEDINJENJE NACIJE, 5. maja 2012. (Beta-AP) – Savet bezbednosti UN upozorio je u subotu na "promenu prirode i karaktera" medjunarodnog terorizma, jer su terorističke grupe u sve većoj koordinaciji sa organizovanim kriminalom, pribegavajući otmicama da bi dobile otkupe i tako finansirale svoje aktivnosti.

UJEDINJENJE NACIJE, 5. maja 2012. (Beta-AP) – Savet bezbednosti UN upozorio je u subotu na “promenu prirode i karaktera” medjunarodnog terorizma, jer su terorističke grupe u sve većoj koordinaciji sa organizovanim kriminalom, pribegavajući otmicama da bi dobile otkupe i tako finansirale svoje aktivnosti.

Savet bezbednosti je, takodje, izrazio zabrinutost zbog sve veće upotrebe interneta i novih komunikacionih tehnologija za regrutovanje, podsticanje, finansiranje i pripremanje terorističkih aktivnosti, navedeno je u predsedničkom saopštenju, odobrenom od svih 15 članica Saveta.

Ambasadorka SAD u UN, Sjuzan Rajs rekla je posle sastanka Saveta o terorizmu, da je on posebno bio “tempiran” da se desi godinu dana posle smrti vodje Al Kaide, Osame Bin Ladena, koji je 2. maja 2011. ubijen u Pakistanu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.