Dva zlata za naše u paraglajdingu

Na poslednjem ovogodišnjem takmičenju za Svetski kup u preciznom sletanju paraglajderom, dva srpska takmičara - Zoran Petrović - Gugi i Milica Bićanin osvojila su zlatne medalje

Beograd, 4. novembra - Zoran Petrović Gugi (47), osvojio je prvo mesto na ovom takmičenju, izborivši se za svoju poziciju u muškoj konkurenciji među 30 takmičara iz Srbije, Slovenije, Bugarske, Japana, Velike Britanije i Crne Gore. Petrović je pobedio sa 14 poena, dok je drugorangirani Matjaž Ferarič iz Slovenije dobio 20 poena (odnosno santimetara). Treće plasirani u ukupnoj konkurenciji je srpski takmičar, Vladimir Janković sa 92 poena, saznajemo u Vazduhoplovnom savezu Srbije.

Zoran Petrović - Gugi je reprezentativac Vazduhoplovnog saveza Srbije u preciznom sletanju paraglajderom i trostruki nosilac statue "Zlatni orao", najprestižnije nagrade koju Vazduhoplovni savez Srbije dodeljuje svake godine najboljem sportskom vazduhoplovcu u zemlji. Pored toga, Gugi je nosilac srebrne medalje sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u preciznom sletanju. 

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji na takmičenju u Japanu, osvojila je naša reprezentativka Milica Bićanin (21) sa 233 negativna poena. Ovaj rezultat doneo joj je i pobedu u ukupnom rezultatu Svetskog kupa za ovu godinu. Posle takmičenja u Makedoniji, Hrvatskoj, Turskoj, Italiji, Češkoj, Sloveniji i Japanu, i osvajanja prvog mesta u ženskoj kategoriji čak tri puta, Milica se izborila za konačnu pobedu u Svetskom kupu. 

Da podsetimo, Milica je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u preciznom sletanju paraglajderom osvojila prvo mesto u ženskoj konkurenciji, a zajedno se Gugijem i još pet članova srpskog tima bila je član reprezentacije koja je osvojila prvo ekipno mesto. 

Na takmičenju za Svetski kup u Japanu učestovalo je ukupno sedam takmičara Vazduhoplovnog saveza Srbije - Zoran Petrović, Vladimir Janković, Milica Bićanin, Jovan Novak, Đorđe Petrović, Branko Janković i Uglješa Jondžić. 

N.D.

Pogledajte još