Jelena Janković pobedila Anu Ivanović u Dohi

BEOGRAD, 4. novembra 2008. (Beta-Fonet(old_image)) - U duelu dve teniserke Srbije u prvom kolu takmičenja u Beloj grupi na završnom šampionatu u Dohi Jelena Janković danas je pobedila Anu Ivanovićsa 2:0 (6:3, 6:4).

Srpske teniserke su do sada odigrale sedam međusobnih mečeva, a Ivanovićeva je šest puta pobedila.

U prvom setu Jankovićeva, trenutno prva na WTA listi, vrlo brzo je došla do prednosti od 3:0, Ivanovićeva je kada je drugi put servirala smanjila na 3:1 i onda napravila brejk i primakla se na 3:2. Međutim, odlično kretanje Jankovićeve donelo joj je naredna dva poena.

Ivanovićeva, četvrta na WTA listi, odličnim je servisom smanjila na 5:3, ali je onda njena protivnica uzvratila takođe odličnim servisom, stigla do tri set lopte i odmah prvu iskoristila.

U drugom setu, Jankovićeva je opet odlično počela i povela sa 2:0, a Ivanovićeva je kao i u prethodnom setu uspela da smanji prednost protivnice na 3:2. Do tada bilo je očigledno da je Jankovićeva napravila manje grešaka i da joj to donosi prednost u meču.

Jankovićeva je u sledećem gemu servirala i stigla do 40:0, međutim, Ivanovićeva je zatim osvojila osvojila pet poena, napravila brejk i izjednačila na 3:3.

U narednom gemu protivnice su bile izjednačene, ali je Ivanovićeva opet u odlučujućim momentima napravila više grešaka i to je bilo dovoljno da Jankovićeva povede sa 4:3, ali i sa 5:3.

U nastavku meča, kod 40:40 Ivanovićeva je osetila bol u nozi i izašla sa terena, međutim, veoma brzo meč je nastavljen i ona je sa naredna dva poena smanjila prednost na 5:4.

Jankovićeva je zatim servirala za pobedu. Povela je sa 40:15, a onda iskoristila prvu meč loptu.

Na tribinama u Dohi nije bilo mnogo gledalaca, a u boksu sa roditeljima Ane Ivanović sedeo je i španski teniser Fernando Verdasko.

U prvom kolu, u duelu Ruskinja u Beloj grupi Vera Zvonareva je pobedila Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 (6:2, 6:3). U poslednjem meču današnjeg programa igraće u Bordo grupi Dinara Safina i Venus Vilijams.

Na turniru u Dohi učestvuje osam najboljih teniserki u 2008. godini, koje se takmiče u dve grupe za nagradni fond od 4.550.000 dolara.

U Beloj grupi igraju Jelena Janković, Ana Ivanović, Svetlana Kuznjecova (Rusija) i Vera Zvonareva (Rusija), a u Kestenjastoj grupi Dinara Safina (Rusija), Serena Vilijams (SAD), Elena Dementijeva (Rusija) i Venus Vilijams (SAD).

Pogledajte još