Grant smatra da ima podršku uprave

Do kraja Super lige ostala su još dva kola, a Partizan je ranije obezbedio petu uzastopnu titulu šampiona Srbije. Crno-beli su, međutim, juče treći put ovog proleća izgubili od "večitog" rivala Crvene zvezde.

"Vezali smo 10 pobeda u prvenstvu, a to ne možete ako nemate zajedništvo. Isto mislim i za upravu i smatram da imam njihovu podršku", rekao je Grant novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu, dan nakon poraza od Crvene zvezde sa 0:1 u utakmici 28. Kola Super lige.

Na pitanje da li misli da je opravdao uloženi novac u njega, pošto je najplaćeniji trener u istoriji Partizana, Grant je odgovorio da sa crno-belima ima jedan od najlošijih ugovora u svojoj karijeri.

"Ovo je jedan od manjih ugovora koji sam imao i u Partizan nisam došao zbog novca, koji ne može da se poredi sa onim u Evropi. Da li sam opravdao očekivanja pitajte ljude koji su me doveli. Žena me pita zašto za toliko para radim ovde. Ne znam kome treba da odgovorim, vama ili njoj", istakao je Grant.

On je ocenio da je jučerašnja utakmica protiv Crvene zvezde bila za prestiž, što je jednako važno kao da je imala takmičarski značaj.

"Nikada nisam srećan kada izgubim, jer je u fudbalu najbitnije pobediti, pa nivo igre koji je bio na našoj strani nije neka uteha. Utakmica se igrala za prestiž, što je jednako bitno kao da je imala i takmičarski značaj. Kvalitet je bio ponovo na našoj strani, za mene je veoma razočaravajuće što smo izgubili, a ne bih bio zadovoljan ni da je bilo nerešeno", rekao je Grant.

Fudbaleri Partizana su posle meča dobili tri dana odmora, tako da će prvi trening imati tek u sredu uveče.

"Dolazim iz zemlje gde je to sasvim normalno, jer igrače treba odmoriti. Oni su istrošeni i ne treba ih kažnjavati kada izgube, kao što ih ne nagrađujemo mnogo kada pobede. Ne mislim da imaju slabu kondiciju, nego nekolicina njih je odigrala tri utakmice nedeljeno što je veliki napor. To je bio naš unapred utvrđen plan, bez obzira na ishod meča", kazao je Izraelac.

Upitan zašto je igrao u formaciji sa dva zadnja vezna i jednim napadačem, Grant je ponovo kao primer naveo neke od najvećih svetskih klubova.

"Real Madrid, Barselona i Čelsi često igraju sa pet igrača u veznom redu, a i Zvezda je juče imala samo jednog napadača. Uz to su nam povređeni Marko Šćepović i Lazar Marković, koji nije trebao da bude ni na klupi", ocenio je 57-godišnji trener.

Posle poraza od Zvezde, najviše emocija pokazao je 17-godišnji Nikola Ninković koji nije mogao da zaustavi suze, iako nije ulazio u igru.

"Volim da igrači na klupi pokažu emocije, to je stvarno dobro. Ninković je iz omladinske škole, ali sam procenio da on nije spreman da igra na ovoj utakmici"
, rekao je Grant.

Izraelski stručnjak je obrazložio zašto je Lazar Marković u poslednjih 17 zvaničnih utakmica postigao samo jedan gol, iako je u prvom delu sezone redovno pogađao.

"Ne znam ni šta je razlog Markovićevog golgeterskog posta. Kada vas niko ne zna onda vam je lakše da igrate jer imate slobodu, a kada vas znaju onda obraćaju pažnju na vas. Verovatno protivnici prilikom analiziranja igre Partizana dobar segment pridaju i njemu", rekao je on.

Bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema ocenio je da njegova ekipa igra sve bolje, ali da za učešće u Ligi šampiona mora još mnogo da radi, pošto nema mogućnost da dovodi skupe igrače.

"Mislim da smo bolji nego ranije, ali gledajući Ligu šampiona treba svi još da radimo. Konkretniji smo i stvaramo mnogo šansi. Nemamo mogućnost da dovodimo skupe igrače, već moramo da pronađemo nekog fudbalera koji ne igra u top ligama, a taj posao je veoma težak. (Didije) Drogba mi je dobar prijatelj, ali teško da bi došao ovde", ocenio je Grant.

Nedavno je na probi u Partizanu bio mladi vezista Hari Agombar, ali Grant misli da Englez ne bi hteo da igra u crno-belom timu.

"Nisam nijednom do probe gledao Agombara. Preporučio mi ga je jedan trener koji je mislio da ga dovede u svoj klub. Rekao sam da on može da dođe, ali da mora sam sebi da plati. Nije poenta u novcu i ne znači da svako ko plati može da dođe. Posle razgovora sa njim nisam stekao utisak da bi on hteo da igra u Partizanu", zaključio je Grant.

Beta

Pogledajte još