Malo se jelo, malo se pilo...

Tako su posetioci imali prilike da uživaju u velikom broju vina renomiranih vinarija: Tikveš, Vršački vinogradi, Zvonko Bogdan, Quet, Mačkov podrum i mnogih drugih. Da nas opojni nektar ne opije previše, pripremili su nam neke ukusne zalogaje.

(old_image)


Sir je namirnica bez koje se tanjir s predjelom ne može ni zamisliti, a odličan je i kao dodatak svakom obroku, a šta ide bolje uz dobro vino od dobrog sira. Imali smo prilike da probamo odlični "Serdarski sir".Ono što posebno preporučuju je "Cetinjski koziji sir" koji prave od stopostotonog kozijeg mleka. Ovaj sir se odlično slaže uz vina tipa shardonnay, rose, i umerenija crvena vina .

Tviter utisci:Ian Bancroft ‏ @idbancroft @MediteraneoFest Thks for last night! V enjoyable! Some excellent wines tasted - esp. @vinobudimir! Looking forward to the next one! Vitisvino Jelenković ‏ @VinoJelenkovic Bolje je popiti čašu dobrog vina nego glasati na izborima. @AntovicJole Loved ice wine !!!

Škola kuvanja Il Primo kroz zanimljivo predavanje i praktični čas, je pokazala poseticoima da i kuvanje vrhunskih specijaliteta nije bauk.

Ulaz je tradicionalno bio besplatan za sve posetice.

Pogledajte još