Đinobili: SAD i Španija u finalu OI

"Biće veoma teško osvojiti zlatnu medalju, ali uzeti bronzanu nije nemoguće. SAD i Španija su favoriti. Onda idu Francuska i još četiri-pet timova koji će konkurisati za treće mesto", rekao je Đinobili agenciji AP.

Argentinci su na Olimpijskim igrama 2004. godine u Atini osvojili zlatnu medalju pobedom u finalu nad Italijanima. "Gaučose" su tad predvodili Đinobili, Luis Skola i Andres Noćioni, koji će učestvovati i u Londonu.

Pored "velike trojke", za sada je potvrđeno učešće i Karlosa Delfina, Pabla Priđonija, Ernana Jasena, Leonarda i Huana Gutijeresa.

"Naš cilj je da odemo što dalje, da se borimo za medalju. Teško će biti uzeti zlato, moraćemo da sačekamo da vidimo u kakvoj smo formi, ali i kako će drugi igrati. Mnoge stvari mogu da se promene do početka Igara", dodao je Lusi Skola.

Selektor Argentine Hulio Lamas istakao je da se nada da se njegovi igrači neće masovno oprostiti od nacionalnog tima posle Olimpijskih igara u Londonu.

"Nadam se da Igre u Londonu neće značiti zbogom nacionalnom timu za previše igrača. Ako dođe do toga da se njih mnogo penzioniše posle OI, nadam se da ćemo igrati našu najbolju igru i završiti što dalje je moguće"
, kazao je Lamas.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta ove godine.

Beta

Pogledajte još