Tadić: Oni imaju kuće, ja imam knjige

"Ne trpim pritiske i ucene. Nisam ih trpeo ni 2004. ni 2008. godine. Zdravo sa pritiscima", istakao je Tadić pred više od hiljadu pristalica koje su ga dočekale na trgu u Pančevu.

"Oni imaju kuće i stanove, a ja imam knjige, svoje i svojih roditelja. To je moja imovina",

Boris Tadić koji je počeo kampanju za drugi krug predsedničkih izbora 20. maja, pozvao je da se ispita da li je njegova imovina veća od onoga što je on zaradio i istakao da mu nije jasno zašto se njegovi protivnici plaše takve provere.

"Oni imaju kuće i stanove, a ja imam knjige, svoje i svojih roditelja. To je moja imovina", kazao je Tadić i dodao da je u životu radio mnoge poslove, bio prodavac novina, preduzetnik i proizvođač igračaka, ministar, poslanik i predsednik.

On je zatražio da se sve njegove plate stave na jednu stranu, a imovina na drugu i uporedi.

Tadić se usprotivio tome da mu protivkandidat Tomislav Nikolić "govori o poštenju".

"Nikolić meni da govori o poštenju!? To je sa one strane pristojnosti", kazao je Tadić ali je istakao da ipak poštuje svog političkog protivnika i glasove koje je osvojio, ali ne i njegovu politiku koja "nanosi štetu građanima".

Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes.

On je poručio da ipak treba razbiti famu da su svi političari nepošteni jer to nije istina i u DS postoje pošteni ljudi koji valjano obavljaju svoj posao.
(Beta)
7.5. 2012.

Pogledajte još