Novak: Spreman sam za Madrid!

Novak Đoković je svoj poslednji meč, u finalu turnira u Monte Karlu, izgubio od velikog rivala Rafaela Nadala sa 6:3, 6:1, a potom je propustio Srbija Open u rodnom Beogradu uz obrazloženje da je da mu je potreban odmor.

"Od Monte Karla sam imao malo vremena za pregrupisavanje i pripreme za ono što predstoji. Preskočio sam 'Srbija Open' zbog okolnosti u kojima sam bio i zbog toga mi je žao. Nije bilo pravo vreme da igram na novom turniru, jednostavno nisam bio emotivno spreman", izjavio je Đoković a prenosi Tanjug.

Srpski teniser je potvrdio da mu je bio neophodan odmor. "Imao sam nedelju više da se odmorim, vežbam i pripremam za Madrid. Ono što se dogodilo sada je iza mene i osećam se dobro", poručio je Đoković.

Svetski broj jedan je podsetio da slede veliki turniri, među kojima i Rolan Garos, gde će jurišati na četvrtu uzastopnu gren slem titulu, šestu ukupno.

"Imamo Madrid, Rim, Rolan Garos, Vimbldon i olimpijski turnir u Londonu. To je mnogo turnira u kratkom vremenskom periodu i svi su veliki izazovi", rekao je Đoković.

Pogledajte još