Ana upletena u mrežu!

Ana Ivanović ponovo se uplela u mrežu sopstvenih grešaka, izgubila posle dva i po časa igre od Vere Zvonareve(Fonet(old_image) ) i svela šanse za plasman u polufinale VTA šampionata u Dohi na teoriju. Bolje reći na fantastiku, po kojoj bi Jelena Janković trebalo da izgubi oba meča, a da Ana ubedljivo dobije Kuznjecovu. Ni tada ne bi bila sigurna... 

Igru srpske teniserke opet su obeležile strahovite oscilacije i brutalno grube greške. Nervoza i nesigurnost od prvog izgubljenog servisa, a pri tom i sa zdravstvenim stanjem Ivanovićeve nešto očigledno nije u redu. U prvom setu, kod 4:1 za Zvonarevu, Ana je povela 40:0, a onda morala da brani brejk-loptu. Tada se ponovio prizor s kraja meča protiv Jankovićeve. Ana je prekinula igru i sela na klupu, bledog lica i vidno uplašena. 

S obzirom na to da je u tom trenutku proteklo tek dvadesetak minuta meča, teško je verovati da je dehidrirala, kao što je rekla posle poraza od Jelene. Lekari su Ivanovićevoj izmerili pritisak i puls, koji su očigledno bili zadovoljavajući, pa se naša teniserka vratila na teren, osvojila gem, ali nije uspela da uradi isto i u sledećem, pa je Zvonareva dobila set. 

Početak narednog seta protekao je u znaku Ane Ivanović. Jedan brejk bio je dovoljan za 3:0, a od tog trenutka teniserke su čuvale svoj servis. Taman kada je delovalo da je Srpkinja konačno sigurna, pogađala je snažnim udarcima linije i uglove terena, pa Ruskinja nije mogla da se odbrani. I tada opet neverovatan pad, prokockane tri set lopte i umesto da počne treći set, igrao se taj-brejk, koji je uz mnogo sreće Ana dobila sa 7:5. 

(old_image)Serija kardinalnih neiznuđenih grešaka, pogađanje mreže iz zicer situacija i jednostavnih riterna na drugi servis rivalke, koštale su Anu ogromnog deficita od 0:3, a kasnije i 2:5. Brejk u idealnom trenutku, za 4:5, otvorio je vrata izjednačenja, ali su onda katastrofalne dvostruke servis greške naše teniserke bile vetar u leđa Zvonarevoj koja brejkom stiže do pobede.
Ana bi trebalo da se pozabavi zdravstvenim stanjem jer nije normalno da dva dana zaredom dođe u istu situaciju. Za nešto više u Dohi je kasno... 

Ivanović- Zvonareva 3:6, 7:6 (7:5), 4:6 

66% prvi servis 65%
3 asovi 1
6 duple servis greške 4
36 vineri 32
39 neiznuđene greške 36
105 ukupno poena 113 

Večernje novosti

Pogledajte još