Brza hrana – brzo starenje

Previše šećera i procesuiranih ugljenih hidrata može izazvati probleme sa srcem, krvnim sudovima, visoki pritisak, šećernu bolest i oštetiti kolagen kože, zbog čega koža postaje neelastična.

Koju hranu izbegavati?

Ako želite što duže biti zdravi i mladoliki klonite se čipsa i prženog krompira, peciva, masnog mesa i alkohola.

Čips i prženi krompir, su kako tvrde stručnjaci, hrana koja se prži na ulju i koja ima dosta zasićenih nezdravih masnoća, koje uzrokuju starenje.

Slatka i slana peciva, najčešće se peku od belog pšeničnog brašna koje nije zdravo, ali puna su masnoća, šećera i soli i sve to negativno utiče na stanje organizma, pa tako i kože.

Prerađevine od mesa, masno meso i alkohol na sličan način deluju na organizam. Nutricionisti savetuju da se klonite i brzih dijeta

Šta jesti?

Većina stručnjaka i nutricionista slažu se da je “mediteranska” ishrana jedna od najzdravijih.

Mediteranska dijeta sastoji se od mnogo povrća, voća, celovitih žitarica, zdravih mlečnih proizvoda i mesa s vrlo malo nezdravih masnoća.

Preporučuje se maslinovo ulje, paradajz, lubenica, losos, tunjevina, haringa, sočivo, celovite žitarice, koje sadrže velike količine vitamina B, koji je vrlo važan za zdravlje i lepotu kože.

Lekari kažu da nedostatak vitamina B uzrokuje različite bolesti kože – pojavu bubuljica, osipa, isušivanja kože i preranog starenja.