Medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

BEOGRAD, 8. maja 2012. (Beta) - U Novom Sadu će od 12. do 18. maja biti održan 79. Medjunarodni poljoprivredni sajam na kome će oko 1.500 izlagača iz 58 zemalja predstaviti proizvode i usluge.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, na toj najvećoj i najznačajnijoj sajamskoj manifestaciji u regionu, predstaviće se proizvodjači hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, kao i hemijskih i zaštitnih sredstava.

Biće organizovana i nacionalna izložba stoke sa oko 5.000 živih eksponata, kao i izložba organskih proizvoda, a prvi put će biti promovisano organsko stočarstvo i organska pekara.

Na sajmu će biti prisutne i sertifikacione organizacije, dok će obrazovne ustanove promovisati aktuelnosti u nastavnim programima i aktivnostima u organskoj proizvodnji.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Austrija, za koju je Srbija, kako je kazao generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić, "snažno istorijski i ekonomsko vezana i iz koje su potekle mnoge inovacije i tehnološka unapredjenja iz oblasti agrara".

Radno vreme sajma je vikendom od 9.00 do 19.00, a radnim danima od 9.00 do 18.00. Cena pojedinačne ulaznice za odrasle je 500 dinara, za kolektivne posete 350 dinara, dok je ulaznica za penzionere, decu od 7 do 12 godina i školske posete 200 dinara.

Pogledajte još