Zukorlić ne da nikom podršku

NOVI PAZAR, 8. maja 2012. (Beta) - Kandidat za predsednika Srbije Muamer Zukorlić rekao je u utorak da u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja neće podržati nijednog kandidata i da je na njima da pokrenu inicijativu za razgovor ukoliko žele da imaju korist od glasova koje je on dobio.

Zukorlić, kandidat grupe gradjana, dobio je podršku 1,41 odsto glasača na predsedničkim izborima 6. maja.

Na konferenciji za novinare u Novom Pazaru Zukorlić je dodao da nema nameru da svoje glasove politički unovči.

"Ja nemam takve ambicije i to je moja prednost i neću pristati na dogovor u kome će neko dobiti podršku mojih glasača, a da to bude rezultat nekog banalnog političkog dogovora gde mi se nešto nudi ili obećava", rekao je on.

Na pitanje novinara da li je razgovarao sa liderom SDA Sandzaka Sulejmanom Ugljaninom, Zukorlić je rekao da sa njim do sada nije ostvario ni posredne ni neposredne kontakte i ponovio da do promene u njihovom odnosu može doći jedino kada islamska zajednica bude jedinstvena.

Zukorlić je, komentarišući izjavu predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića da je muftija doživeo debakl na izborima u Srbiji i da više ne može biti ni verski lider, rekao da je Ljajić poslednji covek koji će se pitati za to.

Pogledajte još