Prvi maj na putu oporavka

0

PIROT, 8. maja 2012. (Beta) – Industrija odeće "Prvi maj" iz Pirota je na putu oporavka i u ovoj godini bi uz pomoć države mogla da dobije strateškog partnera, izjavio je u utorak zastupnih državnog kapitala i direktor kompanije Veljko Krstić.

PIROT, 8. maja 2012. (Beta) – Industrija odeće “Prvi maj” iz Pirota je na putu oporavka i u ovoj godini bi uz pomoć države mogla da dobije strateškog partnera, izjavio je u utorak zastupnih državnog kapitala i direktor kompanije Veljko Krstić.

“Pred ‘Prvim majom’ su dva puta – jedan je uspešna privatizacija i pronalaženja strateškog partnera, a drugi da država investira i tehnološki opremi fabriku za proizvodnju odeće i za najprobirljivije svetske kupce”, rekao je Krstić na konferenciji za novinare.

Fabrika zapošljava 1.500 radnika i skoro dve godine je u restrukturiranju, posle raskida ugovora o privatizaciji.

Za kupovinu “Prvog maja”, prema rečima Krstića, bilo je zainteresovano nekoliko inostranih firmi, a u pregovorima je najdalje otišla englesko-slovenačka firma AH, koja je prošle godine privatizovala slovenačku “Muru”.

On je dodao da bi kupac pirotskog konfekcionara dobio podsticaje iz budžeta Srbije od po 5.000 evra po radnom mestu u fabrici.

Kompanija AH je, kako je objasnio, zainteresovana za tri proizvodne hale “Prvog maja” koje su procenjena na oko 4,2 miliona evra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.