Barozo o neonacistima u Grčkoj

0

BRISEL, 8. maja 2012. (Beta-AFP) – Evropska komisija biće "veoma budna" kada je reč o ulasku jedne neonacističke stranke u grčku Skupštinu i upotrebiće sva sredstva koja su joj na raspolaganju protiv onih koji ugrožavaju ljudska prava, rekao je u utorak predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

BRISEL, 8. maja 2012. (Beta-AFP) – Evropska komisija biće “veoma budna” kada je reč o ulasku jedne neonacističke stranke u grčku Skupštinu i upotrebiće sva sredstva koja su joj na raspolaganju protiv onih koji ugrožavaju ljudska prava, rekao je u utorak predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Upitan na konferenciji za štampu u Briselu šta misli o tome što je jedna neonacistička partija Hrisi Avgi (Zlatna Zora) dobila izmedju šest i osam procenta glasova na nedeljnim poslaničkim izborima u Grčkoj, čime joj se otvaraju vrata za ulazak u Skupštinu, Barozo je rekao da treba “definisati šta je to neonacistička stranka” i videti “nacionale zakone” o tome.

Medjutim, što se tiče osnovnih prava Evropske unije, dodao je da se Komisija neće ustručavati da upotrebi sve instrumente koje ima na raspolaganju da deluje “protiv onih koji nanose štetu evropskom zakonu i osnovnoj povelji o ljudskim pravima”, rekao je Barozo.

“Nećemo oklevati da delujemo. Ceo svet može da računa na to da će Komisija biti makasimalno budna”, dodao je.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.