Počeo da radi revitalizovani rudnik Cerovo

0

BOR, 9. maja 2012. (Beta) – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojaša Ćirić prisustvovao je u sredu puštanju u rad revitalizovanog rudnika "Cerovo" Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i postrojenja za preradu rude.

BOR, 9. maja 2012. (Beta) – Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojaša Ćirić prisustvovao je u sredu puštanju u rad revitalizovanog rudnika “Cerovo” Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor i postrojenja za preradu rude.

“Svedoci smo da dolazi nova era RTB-a Bor koji ulazi u razvojnu fazu. Na zdravim je nogama a radnici primaju dobre plate koje i zaslužuju zbog posla koji obavljaju”, rekao je ministar Ćirić.

On je izrazio nadu da će u to preduzeće pristići nove investicije i novi partneri, ali i podsetio da je rudnik Cerovo RTB pustio u rad sopstvenim sredstvima.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da ukupna ulaganja u revitalizaciju i otvaranje postrojenja “Cerovo” iznose 18 miliona evra, da se očekuje godišnji prihod od 100 miliona dolara, a na godišnjem nivou dobit od 45 miliona dolara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.