"Poslodavac" traži brzo formiranje vlade

0

BEOGRAD, 10. maja 2012. (Beta) – Udruženje poslodavaca Srbije "Poslodavac" pozvalo je u četvrtak sve političke stranke i njihove lidere da u što kraćem roku formiraju novu vladu Srbije, kako bi se nastavile započete reforme i proces evropskih integracija i stabilizovao privredni ambijent.

BEOGRAD, 10. maja 2012. (Beta) – Udruženje poslodavaca Srbije “Poslodavac” pozvalo je u četvrtak sve političke stranke i njihove lidere da u što kraćem roku formiraju novu vladu Srbije, kako bi se nastavile započete reforme i proces evropskih integracija i stabilizovao privredni ambijent.

“Na taj način bi se poslala jasna poruka domaćim i stranim investitorima da u našoj državi imaju stabilnog i pouzdanog partnera i sagovornika”, navedeno je u saopštenju “Poslodavca”.

Dodaje se da “akteri srpske političke scene ne smeju da dozvole dodatno usporavanje privredne aktivnosti i da moraju svakog momenta imati u vidu da je u borbi za investicije, očuvanje radnih mesta i novo zapošljavanje, svaki trenutak dragocen”.

Buduća vlada Srbije, kako je ukazano, treba da domaćim poslodavcima u najkraćem roku pokaže spremnost da stane na put lošim ekonomskim pokazateljima i odlučno i efikasno preduzme mere koje će unaprediti poslovni ambijent, obezbediti sigurnost postojećih, kao i otvaranje novih radnih mesta.

Medju članicama “Poslodavca” su Srbijagas, MK grupa, Jugoimport SDPR, IMT grupa, Privredna komora Beograda, Centroproizvod, Jat, Mona, Jugohemija, kompanije iz sastava Delta grupe.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.