Lipi: Čist penal

KAJZERSLAUTERN, 26. juna 2006. (Beta-Rojters) - Italijanski selektor Marčelo Lipi pohvalio je danas pristup svog tima u pobedi nad Australijom od 1:0 u osmini finala Svetskog prvenstva i ocenio da je penal iz koga je dosuđen pobednički gol pravedno dosuđen.
Defanzivac Marko Materaci isključen je u 50. minutu meča, a sa klupe je ušao Frančesko Toti i iskoristio penal dosuđen u samom finišu meča.
Presudni trenutak desio se kada je Fabio Groso pao preko uklizalog Lukasa Nila u šesnaestercu.
"Kada vam defanzivac u 92. minutu utrči u protivnički šesnaesterac i bude srušen za pobednički penal - to je nešto fantastično. A Toti ga je izveo sa pravim umećem", rekao je Lipi.
Na insistiranje novinara o penalu, Lipi je rekao: "Napravljena su dva faula na njemu. Posle prvog je nastavio da prodire, a onda je pretrpeo još jedan čist faul. Zašto pitate? Da li neko sumnja u regularnost penala?"
Lipi je bio i jako zadovoljan igrom svog tima, ocenivši da Italija u prvom poluvremenu nije dozvolila rivalu čak ni da uputi dugačku loptu.
"Imali smo problema u drugom poluvremenu kada smo igrali 10 na 11, ali nismo popustili. U timu je postojala želja za uspehom i prava rešenost, ali i organizacija, pošto nije lako braniti se sa 10 igrača", rekao je Lipi.
Selektor Australije Gus Hidink nije bio toliko ubeđen u ispravnost odluke o dosuđivanju penala.
"Sveukupno gledano, može se sumnjati u regularnost penala. Vrlo smo razočarani, jer smo bili blizu, ali mogu da budem ponosan na svoje igrače. Mislim da na kraju samo sebe možemo da krivimo jer nismo postigli gol", rekao je Hidink.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.