Đilas: Trenutno sebe ne doživljavam kao premijera

"Građani Beograda su za mene glasali kao gradonačelnika i dali mi 36 odsto glasova. Imam odgovornost prema tim ljudima. Ja bih voleo da se napravi jedna ozbiljna vlada, ali sebe trenutno ne doživljavam kao premijera", rekao je Đilas u intervjuu Blicu.

Dragan Đilas je naveo da ga izborni rezultat kvalifikuje da radi i neke druge stvari, ali da misli da ako je rekao da želi da nastavi da radi u Beogradu to treba i da učini.

Đilas, koji je gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd", istakao je da je svima jasno da velika većina gradjana Srbije daje podršku politici lidera DS Borisa Tadića i da to zna i njegov protivkandidat.

"Počinju priču o pokradenim glasovima u prvom krugu kako bi objasnili biračima da ipak postoje šanse da njihov kandidat pobedi, da je pobedio i u prvom krugu, ali da njegovi glasovi nisu dobro sabrani", naveo je Đilas, dodajući da je veoma važno da građani izađu na izbore 20. maja i glasaju.

Komentarišući izborni rezultat u Beogradu, Đilas je rekao da građani glavnog grada, za razliku od republike, jasnije mogu da ocene uspeh politike koja je vodjena, jer je ta politika konkretnija.

Pogledajte još