Filadelfija i Boston u polufinalu

Filadelfija je postala tek peta ekipa u istoriji NBA koja je sa osmog startnog mesta u plej-ofu izbacila prvi tim konferencije.

Pobedu domaćinu doneo je Andre Igudala samo dve sekunde pre kraja meča sa linije slobodnih bacanja. Najpre je šansu da donese pobedu svojoj ekipi imao košarkaš Bulsa Omar Ašik, ali je on imao manje živaca u penal završnici i promašio je oba šuta 10 sekundi pre kraja.

Igudala je uhvatio loptu pod svojim košem i u trku je preneo do protivničkog obruča gde je fauliran pri šutu. Igudala je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i u Filadelfiji je počelo slavlje.

Američki reprezentativac je sa dva bacanja sakupio ukupno 20 poena, uz sedam asistencija i četiri skoka. Luis Vilijams i Dru Holidej ubacili su po 14 za Sikserse.

Kod Čikaga, Luol Deng koji se oporavio od povrede, ubacio je 19 koševa uz čak 17 skokova. Isti broj poena dao je i Ričard Hamilton.

Pod košem Karlos Buzer imao je 12 skokova uz samo tri poena, Francuski centar Joakim Noa nije mogao da igra zbog povrede zgloba.

U prvom meču serije težu povredu kolena doživeo je najbolji košarkaš Bulsa Derek Rouz i prvoplasirani tim Istočne konferencije nije mogao bez njega da se plasira u polufinale.

Filadelfija će se u polufinalu sastati sa komšiajama iz Bostona koji su ,takođe, sa 4:2 nadigrali Atlantu.

Meč u Masačusetsu bio je uzbudljiv do samog kraja, kada su više nerava pokazali domaći košarkaši koji su odneli pobedu u penal završnici.

Veliki doprinos pobedi dao je Kevin Garnet sa, za ovu sezonu rekordnih, 28 poena i 14 skokova. Pol Pirs je igrao i pored lakše povrede kolena i ubacio 18 koševa, uz sedam asistencija. Radžon Rondo imao je asistenciju više uz 14 poena.

Hoksi su imali nekoliko raspoloženih igrača, ali im je pobedaizmakla. Prednjačio je Džos Smit sa 18 poena i osam skokova, Džo Džonson ubacio je 17, Marvin Vilijams 16 a Al Harford 15.

U Zapadnoj konferenciji, Denver je ubedljivo na svom terenu savladao Los Anđeles Lejkerse pa će se u subotu u Kaliforniji igrati odlučujući meč.

Tim iz Kolorada predvodio je sjajni Taj Loson sa 32 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Loson je svojim rekordnim učinkom, kada je u pitanju plej-of predvodio Nagetse a pobedi su doprineli i rezervista Kris Bruer sa 18 koševa, Kevin Faried sa 15 poena i 11 skokova i Danilo Galinari i Andre Miler koji su ubacili po 12.

Lejkersi će odlučujući meč igrati kod kuće, a na gostovanju jedini raspoložen za igru bio je Kobi Brajant. On je postigao 31 poen, ali je veći deo poslednje četvrtine gledao sa klupe zbog zdavstvenih problema.

Andre Bajnam dominirao je pod košem sa 16 skokova, ali je imao loš procenat šuta i ubacio tek 11 poena. Podbacio je i centar Po Gasol sa samo tri poena.

Beta

Pogledajte još