Sedam štosova za šminkanje ovalnog lica

1. Ne menjaj podlogu samo zbog nove reklame!
Podloga mora da ti odgovara teksturom i bojom. To nije uvek lako pronaći, ali kada jednom uspeš nemoj je menjati samo zato što si videla reklamu nekog novog brenda. Kao i ostali oblici lica i ovalno lice uživa u podlozi koja je najsličnija boji koži - ne previše masnoj, ali nikako ni suviše mat.

2. Istakni oči ili usne, nikako oba!
Ovalna lica su proporcionalna od ivice brade sve do čela zbog čega je veoma bitno da obratiš pažnju i istakneš ili usne ili oči. Kako da odlučiš? Ako imaš neki novi ruž kojim želiš da se pohvališ, jednostavno malo diskretnije našminkaj oči. Igraj se - jedan dan budi "ona cica sa seksi usnama", a drugi "lepotica mačkastih očiju".

3. Istakni konture lica bronzerom!
Ako imaš ovalno lice, nemoj preterivati sa bronzerom. Nanesi neku nežnu boju prateći oblik obraza i ovaj ovlaš potez četkicom će napraviti veliku razliku. Ovalni oblik lica je nežan, takav treba da ti bude i potez četkicom kada nanosiš bronzer.

4. Odmori usne, istakni oči na lud način!

Kao što već znaš, ili istakni oči ili usne. Sunčano je vreme, nije potrebno da stavljaš teške ruževe, već se poigraj sa senkama za oči. Pokaži svoj veseo duh tako što ćeš na kapke staviti roze, zelenu, ljubičastu ili crvenu senku. Svi će te primetiti. Igraj se, ali ne preteruj.

5. Zadrži prirodan oblik obrva!
Ovo nije isključivo savet za dame sa ovalnim licem, već bi svi generalno trebalo da obrve uređuju, a ne potpuno da im menjaju oblik ili previše istanjuju. Prvi put bi bilo dobro da vam stručno lice sredi obrve da te ne "ponese" čupkanje. Lep, prirodan oblik obrva pravi veliku razliku na licima svih oblika.

6. Jagodice su tvoj adut!
Dame sa ovalnim licem često zapostavljaju svoje obraze. Ne, malo roze rumenila neće učiniti tvoje lice buckastim. Naprotiv. Nanesi rumenilo i budi zvezda večeri.

7. Sjaj za usne uvek!
Danas svi vole da koriste sjaj za usne. Međutim, ovalno lice prosto obožava sjaj za usne. Izaberi kvalitetan sjaj za usne koji se ne lepi i sija prirodnim tonovima. Zašto? Pa, izabrala si dugine boje za senke. Kombinuj cool i prirodno.

Imaš ovalno lice poput Dženifer Aniston, Eve Longorije, Bijonse, Kameron Dijaz, Šarliz Teron, Kirsten Danst ili Kejt Bosvort? Pošalji nam neki savet.

Pogledajte još