Novi ugovori za savetodavce

BEOGRAD, 11. maja 2012. (Beta) - Predstavnici poljoprivrednih stručnih službi Ministastva poljoprivrede potpisali su u petak jednogodišnje ugovore sa 268 agronoma i tehnologa koji će savetovati poljoprivrednike.

"Svih 1.638 teritorijalnih oblasti Srbije imaće od ponedeljka svog asistenta savetodavca", rekao je ministar poljoprivrede Dušan Petrović u Beogradu na svečanosti povodom potpisivanja ugovora.

On je izrazio očekivanje da će angažovanje dodatnih asistenata savetodavaca još više unaprediti poljoprivrednu proizvodnju i omogućiti veći izvoz srpskog agrara.

Kazao je da će svako od agronoma savetodavaca, ako bude dobro radio, imati priliku da produži angažovanje, kao i da dobije mogućnost da se usvršava.

Kordinator projekta zapošljavanja diplomiranih inženjera poljoprivrede i tehnologije Zlatko Mandić je kazao da je od 440 onih koji su prošli test posao dobilo 180 agronoma, ali i 88 tehnologa koji će biti spona izmedju poljoprivrednih proizvodjača i preradjivača.

Taj projekat je, kako je ocenio, najveći i nauspešniji projekat Vlade Srbije u prošloj godini i biće nastavljen i u 2012.

Pogledajte još