Da li će umreti doktor Haus?

Tvorac serije “Haus” – Dejvid Šor odbio je da otkrije detalje o poslednjoj epizodi “Svi umiru” u kojoj će se pojaviti i lekari Alison Kameron (Dženifer Morison), Remi “13” Hedli (Olivija Vajld) i pokojni Lorens Katner (Kal Pen) i kojom će biti okončana serija koja je trajala osam godina.

To je definitivno kraj. Neću više ništa drugo da kažem. Mi ne radimo srećan kraj ali ne želimo ni jednostavno očajan završetak. Gorsko-slatko je najbolje čemu se možete nadati – rekao je Šor novinarima uoči dvosatnog finala koje će biti emitovano 21. maja, a prenosi “Tanjug”.

On je dodao da će u poslednjoj epizodi Haus razmatrati svoju budućnost i da je finale popularne serije razmatrano mesecima.

Naslov epizode “Svi umiru” svojevrstan je nastavak prve epizode ove Emijem nagrađivane serije koja je počela da se prikazuje 2004. i čiji je naslov bio “Svi lažu” što je postala mantra mizantropa koga glumi britanski glumac Hju Lori.

“Haus” je 2012. ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najpopularnija serija na svetu i u proseku ga je u 66 zemalja gledalo 81,8 miliona ljudi.

Šor je rekao da nije očekivao toliku popularnost serije u nestalnom svetu televizije i dodao da ne žali previše zbog nekih izbora kako glumaca tako i priča u seriji u kojoj je Haus bio i u zatvoru, na rehabilitaciji, pa čak i zaljubljen – u svoju šeficu Lisu Kadi koju je glumila Lisa Edelstajn.

Edelstajn, koja je seriju napustila prošle godine, neće se pojaviti u poslednjoj epizodi.

Šor je rekao da je ljubavna priča Hausa i Kadi bila neophodna, iako možda ne i suptilno rešena, jer “seksualna tenzija između dvoje ne može da traje doveka”.

Znam da mnogi misle da smo to mogli bolje da uradimo, a mnogi da uopšte nije trebalo da ih uparujemo. Mnogi pak misle da je trebalo da ostanu zajedno. Ne kažem da smo sve uradili savršeno ali smo na kraju morali da ih spojimo jer seksualna tenzija ne može da traje doveka – rekao je on.

Ko će umreti na kraju serije “Haus” saznaćemo tek krajem maja…

Izvor: Tanjug